Dry Needling

Dry Needling Den Helder

Bij Fysiotherapie en Trainingscentrum De Linie in Den Helder kunt u bij één van onze fysiotherapeuten terecht voor een Dry Needling behandeling.

Wat houdt deze behandeling in?

Dry Needling is een behandeling waarbij door middel van een speciale techniek de spieren worden aangeprikt met een droge (“dry”) accupunctuurnaald. Als gevolg zal de aangeprikte spier zich kort aanspannen en vervolgens ontspannen. Vervolgens kunt u zich daarna makkelijker bewegen. De spieren worden aangeprikt op zogenaamde “triggerpoints”. Dit zijn pijnlijke punten in de spieren die voor veel klachten kunnen zorgen.

Dry Needling is overigens niet hetzelfde als accupunctuur. Dry Needling is een techniek binnen de fysiotherapie waarbij er met één naald kort in de spier wordt geprikt, om zo de klachten in het bewegingsapparaat te verhelpen. Bij accupunctuur worden er meerdere naalden oppervlakkig in de huid aangebracht met het doel om bepaalde energiebanen te verbeteren.

Succesvolle techniek

Dry Needling blijkt een succesvolle techniek bij het behandelen van klachten in de verschillende spieren van het lichaam. Denk hierbij aan: stijve spieren en gewrichten, pijn in de nek, rugklachten, RSI-klachten, pijnlijke bil- en beenspieren, een tennis-elleboog en arm- en schouderklachten. Mocht uw klacht hier trouwens niet bij staan, dan betekent dit niet dat we deze niet kunnen behandelen met behulp van deze therapie. Er zijn simpelweg zoveel situaties mogelijk waarbij dit een geschikte therapie kan zijn, dat we ze niet allemaal op kunnen noemen.

Meer informatie?

We informeren u graag! Kom langs de balie of bel ons op 0223-623742. Uw vragen mailen mag natuurlijk ook. U kunt ons bereiken op info@fysioentrainingdelinie.nl. Wij proberen uw mail zo snel mogelijk te beantwoorden.

Gelijk een afspraak maken bij Edwin Bromlewe? Bel ons op 0223-623742. Wij zijn doordeweeks bereikbaar van 08.30u tot 21.00u.

Behandeling nodig?

Wij helpen u graag bij uw herstel.