Fitness

De Linie Den Helder
Fitness is een verzamelnaam voor de activiteiten die ervoor zorgen dat je in een betere algehele conditie komt, en is grofweg te splitsen in twee categorieën: cardiotraining en krachttraining.

Cardiotraining

Cardiotraining is de training van het hart- en vaatstelsel, oftewel, het verbeteren van het uithoudingsvermogen. Cardiotraining doe je op cardioapparatuur, zoals de loopband, crosstrainer, fitnessbike, roeimachine en stepper.

Krachttraining

Krachttraining is het trainen van de spieren, waardoor de spiermassa en of het kracht en uithoudingsvermogen toeneemt.

Afvallen

Voor mensen die graag willen afvallen is het belangrijk te weten dat, naast de cardiotraining, krachttraining (spieruithoudingsvermogen) minstens zo belangrijk is. Spieren verbruiken immers energie, dus hoe meer spiermassa iemand heeft, hoe meer calorieën worden verbrand in rust én tijdens de cardiotraining.

U wilt aan de slag? Wij helpen u graag!

Verantwoord fit worden? Dat kan bij ons! We starten met een intake en aan de hand van de uitkomsten van de fitheidstest, de lichamelijke gesteldheid en de sportwens worden gezamenlijk doelstellingen geformuleerd. Deze doelstellingen worden vertaald in een persoonlijk trainingsschema op maat, samen met één van onze fitnessinstructeurs. Bel ons (0223-623742) of kom gezellig langs om een afspraak te maken voor de intake! Als u langskomt dan geven we u graag een rondleiding. Eerst eens kijken of het wel iets voor u is? Als u lichamelijk gezond bent kunt u verantwoord een keer gratis een proefles proberen. Neem contact met ons op voor meer informatie!