De zomer zit er (bijna) op en u wilt nu toch maar eens gaan sporten. Maar waar moet u beginnen en waar moet u op letten? Speciaal voor de beginner hebben wij wat tips op een rijtje gezet.

Vind uw motivatie als beginner

Voordat u begint, stel uzelf de vraag: waarom wil ik beginnen met sporten? 

Probeer er hierbij achter te komen wat uw motivatie is. Als u een doel of reden hebt om te beginnen met sporten, dan is de kans groter dat uw poging succesvol is. Gewichtsverlies kan een reden zijn, maar waarom wilt u dat gewicht verliezen? Of sterker worden, of gespierder worden? Om meer zelfvertrouwen te hebben, meer energie te hebben, of om gezonder te leven? Vind een antwoord en u zult zien dat het makkelijker wordt om naar het trainingscentrum komen!

Beginner? Zet kleine stapjes…

Begin rustig met sporten en geef uw lichaam de kans om er aan te wennen. Natuurlijk kunt u meteen vijf keer per week naar het trainingscentrum komen om u vervolgens anderhalf uur kapot te zweten op de apparaten, maar het is slimmer om bijvoorbeeld twee keer per week te beginnen met een work-out voor beginners. Resultaten boeken kost tijd! En bovendien heeft u zo minder kans op blessures. Onze fitnessinstructeurs kunnen u als beginner hierbij adviseren en voor u een sportschema op maat maken.

Doe iets wat u leuk vindt

Als u eenmaal heeft besloten dat u wilt beginnen met sporten, dan is het slim om iets te vinden wat u leuk vindt. Waarom zou u immers iets met tegenzin gaan doen? Bij ons in het trainingscentrum hebben we een divers aanbod aan verschillende apparaten die een uitdagende toevoeging kunnen zijn aan uw trainingsschema. U hoeft echt niet alleen maar op een hardloopband te staan of met zware gewichten te gooien. Of combineer bijvoorbeeld een work-out in de trainingszaal met een rondje hardlopen in de natuur. Het gaat er om dat u iets vindt waar u niet alleen uw sportdoelen mee behaalt, maar waar u ook blij van wordt! Dit is iets waar onze fitnessinstructeurs u graag mee willen helpen.

Sportdoelen

Als u eenmaal aan het trainen bent, dan kan het leuk zijn om sportdoelen te formuleren. Het kan dan helpen om niet meteen één heel groot doel te formuleren (zoals 20 kilo afvallen of 100 kilo bankdrukken), maar subdoelen te hebben. Dus misschien twee kilo afvallen of drie keer per week een work-out voltooien. Een soort tussenstops. Zo kunt u goed meten of u vooruitgang boekt en krijg u nog meer motivatie!

Sporten? Tips voor de beginner

Kom samen trainen

Vind u het toch moeilijk om jezelf te motiveren? Dan kan het helpen om een trainingsmaatje te zoeken of om in een groep te gaan trainen. Vraag een vriend mee of sluit u aan bij een bestaande groep. Bij De Linie kunt u bijvoorbeeld terecht voor groepsfitness voor senioren. Ook kunt u lid worden van onze facebook-pagina, waar we tips en nieuwtjes delen. Het kan helpen om het gevoel te hebben dat u het niet alleen doet en onderdeel bent van een community.

Vraag om hulp

Wilt u beginnen met sporten en kunt u wel wat hulp gebruiken? Dan helpen wij u daar heel graag bij. Trainen begint bij ons met een intake met een fitnessinstruceur, met wie u uitgebreid kunt bespreken wat uw trainingsdoelen (en eventuele valkuilen of blessures) zijn. En voor de echte beginners hebben we bijvoorbeeld ook de Back In Shape les. U hoeft het niet alleen te doen!

Wilt u ook beginnen met sporten? Kom in actie en word lid! Kom langs ons trainingscentrum voor een rondleiding en meer informatie of laat hier uw gegevens achter voor een gratis weekpas.

Fysiotherapie en Trainingscentrum De Linie
Sportlaan 32
1782 ND Den Helder
0223-623742
info@fysioentrainingdelinie.nl