Heb je de afgelopen maanden vanuit huis gewerkt in plaats van op kantoor? En heb je nu last van nek-, rug- en schouderklachten? Grote kans dat jouw thuiswerkplek en je thuiswerkroutinehiervoor verantwoordelijk zijn. Gelukkig kun je hier zelf makkelijk iets aan doen. Thuiswerken kan ook verantwoord. Wij hebben een paar tips voor je op een rijtje gezet.

Houding

Zorg er voor dat je in een goede houding werkt. Werk je bijvoorbeeld op een laptop aan de keukentafel? Zet je laptop op een schoenendoos, zodat deze op ooghoogte komt te staan. Zo zorg je er voor dat je niet voorover buigt tijdens het werken en er minder druk komt te staan op je rug, nek en schouders. Uiteraard is ook een goede stoel heel belangrijk.

Bewegen

Samen met een verkeerde houding zorgt te weinig bewegen voor de meeste lichamelijke klachten. Verhelp dit door iedere uur minstens vijf minuten te bewegen. Zet een kopje koffie, loop een rondje in de tuin of doe wat rek- en strekoefeningen. Je lichaam zal je dankbaar zijn!

Routine

Dit lijkt voor de hand liggend, maar het is heel belangrijk: maak niet teveel uren. Het is heel verleidelijk om toch nog even voor het slapen gaan dat mailtje te beantwoorden, maar dit heeft een negatieve invloed op je slaaproutine. En we weten allemaal hoe belangrijk het is om voldoende slaap te krijgen. Zorg er daarom voor dat je zo veel mogelijk overdag werkt en het aantal uren in de gaten houdt.

Blijf je last houden van klachten tijdens het thuiswerken? Maak dan een afspraak met één van onze fysiotherapeuten. Zij kunnen niet alleen je klachten behandelen, maar je ook adviseren over de nodige aanpassingen van je werkplek, om zo toekomstige klachten te voorkomen.

Maak een afspraak via 0223 – 623742 of mail naar info@fysioentrainingdelinie.nl.