Ja, hij staat! Onze nieuwste aanwinst in de trainingszaal: de XClimb Pro. Als u bij ons in de zaal geweest bent, dan heeft u hem niet kunnen missen. Hij valt nogal op! Maar heeft u hem al geprobeerd?

Wat is de XClimb Pro?

De XClimb Pro is een bewegende klimmuur. Op de linkerhelft kunt u bijvoorbeeld een route klimmen, door voor een kleur te kiezen (rood of zwart) of ze allemaal door elkaar te gebruiken, en op de rechterhelft beklimt u een ladder. De klimmuur beweegt vanzelf. Dat klinkt misschien wat gevaarlijk, maar hij stopt ook vanzelf wanneer u nog niet verder bent geklommen. Doordat de klimmuur niet de hoogte in gaat en u dus dicht bij de grond blijft, is het hartstikke veilig om hier op te klimmen. En, ook niet heel belangrijk, het is een leuke uitdaging!

Wat kan ik met de XClimb Pro?

 

Het ligt voor de hand, maar: klimmen natuurlijk!

Tijdens het klimmen gebruikt en traint u een heleboel spieren. Denk aan uw armspieren, wanneer u zich optrekt. Of aan uw beenspieren, wanneer u zichzelf omhoog duwt. Doordat u dit met uw eigen lichaamsgewicht doet, is het een laagdrempelige manier om aan uw spierkracht te werken. Ook werkt u op de muur aan uw balans en coördinatievermogen. En geloof ons, het lijkt een stuk makkelijker dan het is!

Kortom: de XClimb Pro past perfect in een gevarieerd trainingsschema, voor zowel jong als oud. Hierboven ziet u bijvoorbeeld een filmpje van senioren die de klimmuur gebruiken tijdens hun wekelijkse training.

 

Komt u het ook eens proberen?