Bij De Linie in Den Helder kun je vanaf nu ook terecht voor leefstijlcoaching. Een leefstijlcoach kan jou adviseren over het bereiken van een gezonde levensstijl. Bij het bereiken van een gezonde leefstijl spelen meerdere factoren een rol. Deze kun je makkelijk onthouden door een ezelsbruggetje:

B – Bewegen
R – Roken
A – Alcohol
V – Voeding
O – Ontspanning

De komende weken zal onze leefstijlcoach Carla elk van deze factoren toelichten. Vorige week was dat bewegen. Deze week aan de beurt: roken!

Stoppen met roken?

“Dat roken slecht voor je is, dat weten we inmiddels allemaal. Als je een pakje sigaretten of shag koopt kun je immers niet om de angstaanjagende foto’s heen. Maar waarom blijven dan toch zoveel mensen het doen? En wat als je er mee wilt stoppen, maar het in je eentje écht niet lukt?

Hoe kun je stoppen met roken? Dat roken slecht voor je is, is voor veel mensen niet voldoende motivatie om te stoppen. Het is daarom zaak dat we op zoek gaan naar een voor jou goede motivatie om te stoppen. Als leefstijlcoach ga ik samen met jou op zoek naar een goede motivatie én manier die voor jou werkt om je rookgewoonte te stoppen.

Jouw rookgedrag

Allereerst gaan we kijken naar jouw rookgedrag. Hoe vaak rook je en in welke situaties? Wat doet het roken met je? Veel mensen denken dat ze van roken rustig worden en zo dus roken tégen de stress. Maar dit is onjuist. Roken is een verslaving en wanneer je deze verslaving niet voedt, krijg je stressverschijnselen. Deze stressverschijnselen verminderen wanneer je rookt. Maar even later beginnen ze weer. Het is op die manier een vicieuze cirkel. Samen gaan we deze vicieuze cirkel doorbreken!

Als je eenmaal stopt met roken is de lichamelijke verslaving gelukkig snel verslagen. Het verslavende stofje in de sigaretten is nicotine, dat zorgt voor de lichamelijke ofwel chemische verslaving. Maar de nicotine heeft met een paar weken stoppen je lichaam volledig verlaten. De geestelijke verslaving, ook wel emotionele binding te noemen, is het probleem. Wanneer we deze geestelijke verslaving goed aanpakken, is de kans van slagen om definitief te stoppen met roken fors toegenomen.”

Wil jij ook hulp bij het stoppen met roken?

Herken jij jezelf in bovenstaand verhaal en heb je interesse in leefstijlcoaching? Neem dan contact met ons op voor een oriënterend gesprek. Wil je eerst meer lezen over leefstijlcoaching, dan kan dat hier.

Fysiotherapie en Trainingscentrum De Linie
Sportlaan 32
1782 ND Den Helder
0223-623742
info@fysioentrainingdelinie.nl