Nu in onze sportzaal: een spiksplinternieuwe concept 2 roeier! De reeds aanwezige roeier is nagekeken en er is een veelzijdiger display op gemonteerd voor nog meer roeiplezier.

WAAROM ROEIEN?
Roeien is een zogenaamde Full Body Work-out, waarbij cardiotraining met krachttraining wordt gecombineerd. Je verbetert dus je conditie én kweekt spiermassa.

Bij het afzetten tegen de pedalen en het naar achter duwen van het zitje, moeten zowel je bil- als beenspieren hard aan het werk. Ook je rug- en schouderspieren worden geactiveerd wanneer je aan de riem trekt. Het is belangrijk om hierbij op je houding te letten en de rug zo recht mogelijk te houden. Je armspieren doen mee wanneer je de handvaten op het eind van de beweging naar je toetrekt. En tot slot zijn er natuurlijk nog de buikspieren, die er continu voor moeten zorgen dat je in balans blijft. Kortom, roeien is een echte Full Body Work-out, die nog leuk is ook!

AAN DE SLAG
Nog nooit geprobeerd? Je kunt natuurlijk op eigen houtje eens plaatsnemen op het apparaat, maar ook onze medewerkers begeleiden je er graag bij en leggen het je met plezier uit. Vraag er naar aan de balie!