Wat is In Balans?

In Balans is een training die zich richt op het verbeteren van de kracht in je benen en je stabiliteit. Het gaat niet om het breken van een val, maar juist om in balans te blijven en letterlijk steviger in je schoenen te staan. Je zult minder snel uit evenwicht raken. Bewegen zal minder inspanning kosten, zodat een actiever dagelijks leven binnen handbereik komt. Kortom, een leven met meer beweging, meer zelfstandigheid en een verbeterde gezondheid.

Is In Balans iets voor mij?

De cursus In Balans is bedoeld voor 65-plussers die willen werken aan hun evenwicht en stabiliteit. Voor mensen die graag stevig op de benen willen (blijven) staan. Het is ook bedoeld voor mensen die al ervaring hebben met vallen of bang zijn om te vallen. 

Het programma

In Balans wordt verzorgd door Marijke de Wijs van Team Sportservice en duurt in totaal 13 weken. Tijdens de eerste drie weken is er elke week een 2 uur durende theorieles. Hier krijg je informatie en tips over spierkracht, balans en het voorkomen van vallen. Tijdens de 10 weken na deze theorielessen wordt twee keer per week een training van één uur gegeven.  Verdeeld over de cursus komen er diverse specialisten langs, onder wie een fysiotherapeut en een podoloog. Vanuit De Linie verzorgen wij de ondersteuning op fysiotherapeutisch vlak. 

 Er wordt gestart in januari, alle lessen zijn overdag en de beoogde cursuslocatie is Boerderij De Schooten aan de Van Waardenburglaan. De totale kosten van de cursus liggen rond de €90. 

Gratis informatiebijeenkomst

Op vrijdag 25 november van 19:00 tot 20:30 is er een gratis informatiebijeenkomst over de cursus. De bijeenkomst vindt plaats op het kantoor van Team Sportservice te Willemsoord 39. Aanmelden kan via een telefoontje (06-23690813) of via de mail: mdewijs@teamsportservice.nl

> Aanvullende informatie In Balans

> Folder In Balans