Beste sporter en lid van ons trainingscentrum,

Het zal u niet zijn ontgaan: sinds 16 maart jl. hebben fitnessondernemers – met pijn in hun hart – de deuren moeten sluiten tot tenminste 6 april. Dat geldt ook voor ons centrum. We hebben alle begrip voor die maatregelen, want gezondheid gaat voor alles en is ons kostbaarste bezit. Dat is precies waar we ons als centrum samen met u iedere dag voor inzetten: gezonder, fitter en vitaler worden en blijven.

De noodzakelijke overheidsmaatregel heeft grote gevolgen voor ons, maar ook voor u. Juist in een periode dat een gezonde levensstijl en weerstand essentieel zijn, kunnen wij u daarin niet ondersteunen. Dat spijt ons. We hopen vooral dat iedereen in beweging blijft, ook nu wij onze deuren hebben moeten sluiten.

Dat wij noodgedwongen gesloten zijn, wil echter niet zeggen dat we u nu niet kunnen helpen bij een gezondere leefstijl en u kunnen adviseren. Om u in deze uitzonderlijke tijd toch van dienst te kunnen zijn, bieden we u het volgende aan:

– Online Work Outs
Onze fitnessinstructeurs hebben Work Outs gemaakt die u thuis via Virtuagym kunt volgen, wanneer u maar wilt. Voor deze Work Outs heeft u natuurlijk geen fitnessapparatuur nodig, enkel een computer, tablet of een smartphone met internetaansluiting.

Iedereen die lid is van ons trainingscentrum heeft een Virtuagym account. Deze account kunt u benaderen op uw laptop (http://trainingscentrumdelinie.virtuagym.com) of via de Virtuagym app die u kunt downloaden in de App store voor op uw tablet of smartphone. Log in met uw e-mailadres en het wachtwoord voor uw Virtuagym account.

Nooit gebruik gemaakt van uw Virtuagym account? Vraag ons u weer een uitnodigingsmail te sturen. Heeft u ergens hulp bij nodig? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag.

Op de online Virtuagym omgeving vind u, naast onze Work Outs, ook een heleboel andere Work Outs, communities en challenges. Kortom, wilt u actief blijven, neem dan zeker een kijkje op Virtuagym. Een extra tip: iedere ochtend is er om 10:45 op NPO2 Nederland in Beweging, waar u aan een 15 minuten durende Work Out kunt mee doen.

– Voor de senioren

Onze instructrice Mireille zal wekelijks een Work Out schema gaan e-mailen naar alle leden van de Seniorenfitness.

– Advies

Wilt u thuis graag doorgaan met trainen, maar heeft u wat vragen over uw trainingsschema of wilt u bijvoorbeeld weten of een bepaalde oefening een goed idee is (indien u bijvoorbeeld een blessure heeft)? Neem dan contact met ons op en één van onze fitnessinstructeurs zal u zo goed mogelijk proberen te helpen.

Uiteraard krijgen wij veel vragen met betrekking tot de betaling van abonnementsgelden voor maart en april. We hebben er alle begrip voor dat dit in de huidige situatie veel vragen oproept. 

Heeft u recht op compensatie?

Een logische en terechte vraag in deze uitzonderlijke tijden. Uit de informatie die wij van NL Actief, de overkoepelende brancheorganisatie voor ondernemers in het sport- en bewegingsbedrijf, hebben ontvangen, is het antwoord vooralsnog: nee. 

Dit vraagt om een uitleg.

Nederland – en in het bijzonder onze branche – verkeert in een ongekend uitzonderlijke situatie. Dat wij onze diensten niet kunnen aanbieden, komt door de ingrijpende overheidsmaatregel en vormt een overmachtssituatie. Bovendien was sporten in een sportclub – gelet op de richtlijnen van het RIVM – ondertussen onmogelijk geworden. Op grond van de wet is ontbinding van de tussen ons gesloten overeenkomst ‘gelet op de bijzondere aard van de situatie’ niet mogelijk. Het opschorten van uw betalingsverplichting over de drie weken dat we gesloten zijn, zou bovendien desastreuze gevolgen hebben voor ons bedrijf en is op dit moment niet mogelijk. Op dit moment is het voor ons dan ook onmogelijk en onredelijk om u te compenseren voor de drie weken dat wij noodgedwongen gesloten zijn. We vragen u dan ook vriendelijk om betalingen niet te storneren, omdat dat enkel in meer en hogere kosten resulteert. Kosten die we niet kunnen dragen in deze tijd waarin we ons bedrijf overeind proberen te houden. 

Kunnen we u compenseren?

We bekijken op dit moment de mogelijkheden om u te compenseren voor de – vooralsnog – drie weken dat u niet bij ons kunt sporten. Deels doen we dat al, door u te blijven adviseren en inspireren hoe u in deze situatie invulling kunt geven aan een gezonde(re) leefstijl. Zie het eerdere overzicht met diensten die wij u aanbieden.

Door de diverse noodmaatregelen van het kabinet, zullen wij hopelijk ook in de kosten kunnen besparen. Wij zullen dit, samen met branchevereniging NL Actief, de komende periode inventariseren. Afhankelijk van die ontwikkelingen gaan wij op dat moment met u graag in gesprek over een passende (financiële) oplossing. Op dit moment doen wij een beroep op uw support en begrip.

Uw gezondheid en sportplezier staat bij ons altijd bovenaan. Wees dan ook voorzichtig, let goed op elkaar en help elkaar waar mogelijk.

Heeft u vragen, suggesties of opmerkingen, laat het ons weten. De deuren van ons trainingscentrum zijn verplicht gesloten, maar wij staan desondanks voor u klaar! 

Met vriendelijke groet,

Team De Linie

Edwin Bromlewe
Carla Hopman