Hardloopanalyse bij De Linie

Hardloopanalyse bij De Linie in Den Helder (Noord Holland)
De hardloopanalyse
De (hard)loopanalyse

Wilt u zich bewust worden van uw hardlooptechniek? Wilt u doelgerichter en efficiënter trainen? Onderga een hardloopanalyse! Bij Fysiotherapie en Trainingscentrum De Linie kunnen we u daarbij helpen.

Achtergrond

De laatste tien jaar is er veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de biomechanica van het hardlopen. Daardoor is er nu veel meer bekend geworden over de gewenste looptechniek.

Bij een goede hardlooptechniek landt het lichaamszwaartepunt dicht achter de voet. Daarnaast is het van belang om te letten op de pasfrequentie. Ook de timing van de afzet en uw loophouding zijn belangrijk.

Belangrijke oorzaken van blessures kunnen zijn:

  • Te grote passen
  • “haklanden”
  • Te veel en te snel hardlopen.

Ook de rompstabiliteit van de hardloper is van groot belang. Een gebrekkige rompstabiliteit kan namelijk voor blessures zorgen in de gehele bewegingsketen van het lichaam. Denk hierbij aan rugpijn, knieklachten, pijnlijke achillespezen, pijnlijke heupen en pijnlijke liezen.

De analyse

Tijdens de hardloopanalyse brengen wij, door middel van de camera’s, uw looptechniek duidelijk in beeld. Vervolgens gaan we aan de slag met de eventuele verbeterpunten, zodat blessures in de toekomst zoveel mogelijk kunnen worden voorkomen.

Voor wie geschikt?

De (hard)loopanalyse is voor iedereen geschikt die zich bewust wil worden van zijn of haar looptechniek en deze, indien nodig, wil corrigeren.

De hardloopanalyse bij De Linie in Den Helder
De hardloopanalyse
Hoe werkt het?

De hardloopanalyse bestaat uit twee sessies. De eerste sessie duurt ongeveer 60-90 minuten. Deze sessie starten wij met een intake. Ook wordt er een algemeen lichamelijk onderzoek bij u verricht. Vervolgens leggen wij in ons professionele runninglab (door middel van twee highspeed camera’s) uw (hard)looptechniek vast. Hierbij letten we op:

  • uw houding
  • de stabiliteit van onder andere het bekken, de heupen, de knieën en de voeten.

Naderhand worden de resultaten met u besproken.

Aan de hand van de resultaten stellen wij een rapport op. Daarin vindt u o.a. onze adviezen ter herstel en preventie van eventuele klachten. In de tweede sessie (ongeveer 30-60 minuten) bespreken wij dit rapport met u.

Een vervolgbehandeling of trainingsprogramma behoort tot één van de mogelijkeden.

Kortom: wilt u klachtenvrij (hard)lopen? Wij kunnen u daarbij helpen!

De hardloopanalyse bij De Linie in Den Helder (Noord Holland)
De Hardloopanalyse

Bent u benieuwd hoe een hardloopanyse er aan toe gaat? In onze promovideo ziet u een deel van de hardloopanalyse voorbijkomen. Bekijk de video hier.

Vergoeding
U kunt een deel van de kosten bij de zorgverzekering declareren als u een fysiotherapeutische indiciatie* heeft. Dit kan alleen indien u aanvullend verzekerd bent en u nog voldoende aanspraak kan maken op die verzekering.

Meer informatie? Neem contact met ons op en wij helpen u graag!
Informeer naar de mogelijkheden via e-mail (info@fysioentrainingdelinie.nl) of telefoon (0223-623742). Of kom langs bij ons aan de balie.

*(fysieke klachten waarvoor een fysiotherapeutische behandeling geïndiceerd is)

Behandeling nodig?

Wij helpen u graag bij uw herstel.

De (hard)loopanalyse
Fysiotherapie en Trainingscentrum De Linie biedt de mogelijkheid een (hard)loopanalyse te maken en een visie te geven op uw (hard)looptechniek. Wanneer u zich bewust bent van de manier waarop u (hard)loopt, kunt u niet alleen eventuele afwijkingen corrigeren, maar ook veel doelgerichter en effectiever trainen!

Hoe werkt het?
De hardloopanalyse bestaat uit twee sessies. hardloopanalyse De eerste sessie duurt ongeveer 60-90 minuten en starten wij met een intake, waarna er een algemeen lichamelijk onderzoek bij u wordt verricht. In ons professionele runninglab leggen wij vervolgens door middel van twee highspeed camera’s uw (hard)looptechniek vast. Hierbij wordt er gelet op uw houding en de stabiliteit van onder andere het bekken, de heupen, de knieën en de voeten. Naderhand worden de resultaten met u besproken en stellen wij een rapport voor u op, met adviezen ter herstel en preventie van eventuele klachten. Deze bespreken wij in de tweede sessie (dit duurt ongeveer 30-60 minuten). Een vervolgbehandeling of trainingsprogramma aan de hand van deze resultaten behoort tot één van de mogelijkeden.

Kortom: wilt u klachtenvrij (hard)lopen? Wij kunnen u daarbij helpen!

Vergoeding
Met fysiotherapeutische indiciatie (fysieke klachten waarvoor een fysiotherapeutische behandeling geïndiceerd is) kan een deel van de kosten bij de zorgverzekering worden gedeclareed, indien u aanvullend verzekerd bent en nog voldoende aanspraak kan maken op die verzekering.

Meer informatie? Neem contact met ons op en wij helpen u graag!
Telefoon: 0223-623742
Mail: info@fysioentraingindelinie.nl