Een vaccin of genezende behandeling is er nog niet, maar dat betekent gelukkig niet dat we ons helemaal niet tegen het coronavirus (COVID-19) kunnen weren. Een gezonde leefstijl draagt bij aan een gezond immuunsysteem. Als je fit bent verklein je dus de kans op ernstige symptomen van het virus en vergroot je de kans op een sneller herstel. Bij De Linie (Den Helder, Noord Holland) kunnen we u helpen met het ontwikkelen van een gezonde leefstijl. Voor mensen met obesitas doen we dit met behulp van de Gecombineerde LeefstijlInterventie (GLI).

Buikvet

Uit cijfers van het RIVM blijkt dat meer dan 70 procent van de patiënten die overleden zijn aan het coronavirus, een of meer onderliggende aandoeningen had. Bijna de helft van de overledenen (43,5 procent) had hart- en vaatziekten of een hoge bloeddruk en een kwart had diabetes type 2. 

Met name overgewicht blijkt een rol te spelen bij de ernst van de symptomen van het coronavirus, waarbij buikvet de grootste boosdoener is. Buikvetproduceert hormonen en ontstekingsstoffen en zorgt voor een chronische belasting van het immuunsysteem. Hierdoor reageert het minder goed op binnendringende virussen en bacteriën. 

Gelukkig is het verminderen van buikvet iets waar we mee aan de slag kunnen en waar we snel meetbare resultaten kunnen behalen. Het is wel belangrijk dat u dit op een verantwoorde manier doet. Té snel afvallen of opeens té veel sporten kan namelijk een negatief effect hebben op het immuunsysteem. Dat willen we juist voorkomen.

De GLI

Bij De Linie kunt u terecht voor een zogenoemde Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI). De GLI is er speciaal voor mensen met overgewicht of obesitas. Het is er op gericht een gedragsverandering teweeg te brengen, om zo een gezonde leefstijl te kunnen bereiken en behouden.

U komt in aanmerking voor een GLI als u aan bepaalde voorwaarden voldoet. Deze voorwaarden en meer informatie kunt u vinden op de website van het Zorginstuut Nederland.

Meer informatie over leefstijlcoaching of de GLI bij De Linie? Neem vrijblijvend contact met ons op en vraag naar onze leefstijlcoach en fysiotherapeute Carla Hopman.

Heeft u reeds het Coronavirus gehad en ervaart u (rest)klachten? Ook dan kunt u bij ons terecht voor het revalidatieproces. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Fysiotherapie en Trainingscentrum De Linie
Sportlaan 32
1782 ND Den Helder
0223-623742
info@fysioentrainingdelinie.nl